Aj lekári majú právo na štrajk

17. novembra 2011, samodix, Aktuality

 

Vo svojom okolí vidím až pudovú nenávisť voči lekárom. Vraj čo chcú, aj tak si na úplatkoch prídu na svoje
Mali by im uložiť, aby zostali na Slovensku keď tu študujú za naše peniaze.

 

Na jednej strane chápem tieto výroky, pretože stav slovenského zdravotníctva skutočne nie je dobrýa pacient len zriedkakedy má dôstojné podmienky v nemocnici. Na druhej strane si treba položiť otázku prečo je to tak.

Nuž predovšetkým preto, lebo v našej spoločnosti je pud závisti hlboko zakorenený a to tak hlboko, že zbavuje ľudí schopnosti spojiť sa proti utláčateľom. Ak je jediným spôsobom ako zabrániť, že sused bude mať o 5 korún viac to, že ja budem mať o desať menej tak dobre. Nech je tak.

Obeťami tejto takpovediac triednej nenávisti sú ľudia, ktorí niečím vynikajú buď vzdelaním,alebo výkonom

Výsledkom je to, že sa do vedúcich funkcií často dostávajú ľudia, ktorých jedinou zásluhou je to, že sú v správnom čase na správnej strane. Keďže všeobecne platí, že dohody platia len pokiaľ platia podmienky , ktoré ich vyvolali jedinou snahou týchto ľudí je,aby podmienky za ktorých sa dostali do funkcíí trvali čo najdlhšie. Pokiaľ by im v tom malo brániť hodnotenie na základe výkonu a dodržiavanie pravidiel tak preč s nimi. Radšej nech zahynie jeden ako by mal zahynúť celý národ ( to povedali o Ježišovi keď sa ho chceli zbaviť ) . Výsledkom je totálny marazmus a neistota nielen v zdravotníctve ale i inde.