Daň z dzurindovej hodnoty ?

29. novembra 2010, samodix, Nezaradené

Pozorne sledujem súčasnú politickú situáciu a natíska sa mi jedna pasáž knihy Eragon, kde rozprávkár Brom vraví Eragonovi pri elfoch musíš byť pozorný, pretože oveľa dôležitejšie než to, čo elfovia povedia je to, čo nepovedia.

Ak to mám pripodobniť súčasnej povolebnej situácii dajú sa výroky koaličných politikov a koaličných analytikov ako napríklad G.M. zhodnotiť takto

Spôsob argumentácie je rôzny, ale spoločné majú jedno nepripustiť , že sa stalo to čo nemecká agentúra DPA zhodnotila jediným titulkom

Volebná porážka pre novú slovenskú vládu

Dá sa konštatovať, že akýkoľvek kultivovaný bude prejav pravicových politikov ich fan klubov jedno je isté. Túto vládu neporazili reformy ani úsporný kurz ( aj keď sa museli prejaviť ) , ale totálna ignorácia sociologických aspektov politiky.

Signifikatné je to najmä z mlčania premiérky Radičovej a z výrokov Dzurindu. Je to dôsledok toho, že Dzurinda chce vládnuť,ale nemá čo ponúknuť. Dzurinda totiž ako jediný sa podobá Mečiarovi v tom, že dokáže umlčať kritikov z vlastných radov počínajúc Šimkom, Martinákovou a ďaľšími …. , ale zmysluplnú alternatívu nie je schopný ponúknuť.

Na druhej strane by som rád poukázal na to, že odkedy ľudia poslali Mečiara do dejín sú to prvé voľby, kde sa nevolilo proti niekomu , ale za niečo. Dúfam, že tento trend bude pretrvávať.